Norėtume pasidalinti džiugia naujiena: šį rudenį Lietuvos vertėjų asociacija tapo Paslaugų administravimo, aptarnavimo, organizacijų ir įstaigų veiklos sektorinio profesinio komiteto prie Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro nare. Komiteto veikloje Asociacijai atstovauja Valdybos narė, iždininkė Irena Miškinienė.

Sektorinis profesinis komitetas – bendradarbiavimo pagrindu sudaryta patariamoji institucija, koordinuojanti konkretaus ūkio sektoriaus – veiklų grupės strateginius kvalifikacijų sistemos formavimo ir profesinio mokymo klausimus pagal veiklų ekonominę funkciją, produktus, paslaugas arba technologijas. Iš viso buvo sudaryta aštuoniolika sektorinių profesinių komitetų, išsamią informaciją apie kuriuos galite rasti Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro svetainėje.

2018 m. spalio 12 d. įvyko pirmasis sektorinių profesinių komitetų bendras posėdis, kuriame buvo aptarta sektorinių profesinių komitetų veikla, išrinkti atitinkamų sektorinių profesinių komitetų pirmininkai ir aptarti tolimesni darbai.