Vasario 7 d. Lietuvos vertėjų asociacija surengė paskaitų ciklą tema „Laisvai samdomo vertėjo darbo specifika (finansiniai ir teisiniai aspektai)“.

Renginio metu paskaitas skaitė ir į dalyvių klausimus atsakė Valstybinės mokesčių inspekcijos prie LR finansų ministerijos GPM mokesčio lektorė Giedrė Nemickienė, Valstybinio socialinio draudimo fondo Įmokų administravimo skyriaus vedėjas Laimonas Rudys ir advokatų kontoros „Dominas Derling“ vyresnioji teisininkė Eglė Krikščiūnienė.

VMI prie LR finansų ministerijos GPM mokesčio lektorė Giedrė Nemickienė kalbėjo apie laisvai samdomo vertėjo darbo aspektus – individualią vertėjo veiklą įsigijus verslo liudijimą ir (arba) įregistravus individualią veiklą pagal pažymą bei su šia veikla susijusius mokesčius. Valstybinio socialinio draudimo fondo Įmokų administravimo skyriaus vedėjas Laimonas Rudys pristatė valstybinio socialinio draudimo naujoves
ir aktualijas savarankiškai dirbantiems asmenims ir įdarbintiems darbuotojams, savarankiškai dirbančių asmenų prievoles, informavo apie socialinio draudimo įmokų mokėjimą, elektronines „Sodros“ paslaugas (EDAS, EGAS ir kt.) bei „Sodros“ informacijos centrą (SIC). Advokatų kontoros „Dominas Derling“ vyresnioji teisininkė Eglė Krikščiūnienė nagrinėjo sutarčių rūšis ir jų probleminius aspektus, laisvai samdomo darbo privalumus ir trūkumus teisės normų atžvilgiu bei svarbiausius naujojo darbo kodekso aspektus.